Понеделник,

OneCoin-крадлата ставала Бизнесдама на годината

От: Редактори -
450
OneCoin-крадлата ставала Бизнесдама на годината
A
A
A

Ружа Игнатова, чиято схема за кражба на милиарди долари чрез фалшивата криптовалута OneCoin, стана известна преди дни, е била избирана за Бизнесдама на годината у нас, стана ясно от изявление пред бТВ, на почетния председател на конкурса Мариана Печеян. Ружа била талантлив финансов експерт и участвала в няколко финансови институции в България.

Ружа Игнатоваи брат й бяха обвинени в измама за милиарди в САЩ. Те ръководели пирамидална схема за продажба на измамническата криптовалута OneCoin.

„Ружа прави впечатление на интелигентна жена, не може да се каже, че е главата на схемата, но със сигурност, за да излъжеш милиони хора и да им вземеш парите, това си е изкуство”, коментира Печеян.

Тя обясни, че е била на презентация на криптовалутата OneCoin, но още тогава е разбрала, че няма да влага пари в нещо, което не разбира. Тя сподели, че приятели са се съветвали с нея по темата. Мариана им отговорила, че това е нещо фалшиво според нея, но не е задълбавала.

Според нея хората продължават да се залъгват, защото искат лесни и бързи пари. "Мисля, че става дума за хора среден клас, които имат спестявания, коментира почетният председател на конкурса Бизнесдама на годината.

Печеян каза и че е говорила лично с измамницата, но само по работа по време на конкурса.

Според нея е страшно, че има толкова хора, които се подлъгват още на финансови пирамиди и с усмивка каза, че ако има 4 милиарда, ще ги вложи в машини.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички