Няма арестувани нашенци за участие в Ндрангета

Не се знае защо България е спомената във връзка с акцията в Италия

Няма арестувани нашенци за участие в Ндрангета | StandartNews.com

Няма данни за замесени български граждани във връзка с операцията в Италия срещу членове на Ндрангета (калабрийската мафия - бел.ред.), съобщи в кулоарите на парламента вътрешният министър Младен Маринов, цитиран от БТА. В някои публикации бе споменато и името на страната ни.

Свързали сме се с нашия представител в Италия и с представителя на италианската полиция в посолството в София, те ни увериха, че няма данни за български граждани, не знам по каква причина името на България съществува в тази операция, това е официалната информация, съобщи Маринов.

Днес той е имал среща с протестиращите медицински сестри и е разпоредил проверка по данните, които те са му подали. На този етап обаче министърът отказа да разкрие кои болници се проверяват.

Снощната акция в софийския квартал "Филиповци", след масовия побой там, той коментира като поредната битова история. Полицията се е намесила бързо, към момента има осем души, които са минали през болнични заведения, един е с опасност за живота - черепно-мозъчна травма. Има седем арестувани, проверява се тяхната съпричастност, за да им се търси наказателна или административна отговорност. Младен Маринов посочи, че засиленото полицейско присъствие ще има в квартала до нормализиране на обстановката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай