Напрежение! Пак искат Слави Бинев в лудницата

Поредно предложение от прокуратурата

Напрежение! Пак искат Слави Бинев в лудницата | StandartNews.com

Поредно предложение да бъде принудително настанен в психиатрия Слави Бинев внесе в прокуратурата в Районен съд – Димитровград. 66-годишният димитровградчанин е адаш и братовчед на бившия евродепутат Слави Бинев.

На 8 декември миналата година в центъра на квартал „Черноконево“ пред свидетели Бинев извадил автоматичен нож от джоба си и се насочил към кметския наместник, като му се заканил с убийство.

На 13 юни м. г. с решение на районните магистрати също бе постановено задължително настаняване и лечение на димитровградчанина в Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов“ в Раднево за срок от четири месеца, поради извършени други подобни предходни прояви, когато заплашваше свои съседи, а от къщата му полицаи по-рано иззеха и автомат „Калашников“ със 400 патрони.

На 19 юли с.г. състав на Окръжен съд – Хасково е отмени задължителното настаняване, като  постанови лечението на мъжа да е в амбулаторна форма.

Междувременно образуваното срещу Бинев досъдебно производство за закана за убийство било прекратено на 3-ти т.м., защото било установено, че той не е могъл да разбира значението на извършеното и да ръководи постъпките си, поради психично заболяване.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай