Нови подробности за зверството с Анита. Проговори братът

Разкри отношенията на жената с мъжа й

Нови подробности за зверството с Анита. Проговори братът | StandartNews.com

Нови подробности за зверското убийство на Анита пред децата й изнесе братът на жертвата.

ВИЖ ОЩЕ: Новини от МВР за Анита. Две версии за убийството

След подаването на сигнала, полицията е стигнала за пет минути. Само че децата и моят баща – дядо им са били там около 3-4 минути без полиция. Видели са тялото ѝ, имало е много кръв. Със сигурност е имало насилие, разказа пред bTV братът на убитата 43-годишна жена в Перник Валентин Свиленов.

ВИЖ ОЩЕ: Бащата на убитата Анита: Децата видяха всичко

Тялото на Анита Димитрова беше намерено в квартал „Изток“ в Перник. Като обвиняем е привлечен съпругът ѝ Димитър Димитров. Засега той е задържан за 72 часа.

Анита Димитрова е имала ограничителна заповед да не бъде доближавана от съпруга си, въпреки това тя се връща при него преди два месеца, тъй като Димитър е казвал, „че не може да живее без нея“.

Братът на Анита допълни, че от години е имало инциденти и че са подавани жалби в полицията, има и ограничителна заповед.

От прокуратурата посочват, че е установено от показания на свидетели, че между съпрузите е имало конфликти и преди, всички - под влиянието на алкохол. Димитър винаги е проявявал патологична ревност.

Сигналът за Анита е подаден на 112 в 4:27 часа сутринта от едно от децата на убитата. Димитър първо звъни на бащата ѝ и му съобщава, че „нещо много лошо е станало“. „След това едно от децата се е опитало да го потърси и то е подало сигнала на 112“, обясни наблюдаващият прокурор и говорител на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

„Имало е иск за развод, който в последствие е оттеглен по някаква необяснима причина“, каза още братът на жертвата и обясни, че не знае защо Анита се е върнала при насилника си.

„Предполагаме, че по някакъв начин я е накарал да се върне, защото имаше ограничителна заповед, имаше заведено дело за развод“, разказа съпругата му Анелия Свиленова.

Димитър Димитров е имал проблеми с алкохола от години. Анита и Димитър са имали брак от 2004 г.

„От много време децата не ходеха при баща си, стояха тук. В никакъв случай децата няма да ги оставим, нищо няма да им липсва“, каза Анелия Свиленова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай