Бащата на убитата Анита: Децата видяха всичко

През годините беше все едно и също, казва Васил

Бащата на убитата Анита: Децата видяха всичко | StandartNews.com

Бащата на убитата в Перник Анита Димитрова - Васил, отива в апартамента, в който е извършено тежкото деяние, преди полицията.

Неговият зет му се обажда с думите, че "нещо лошо се е случило" в ранните часове на съботния ден. Пред Нова телевизия бащата на жертвата разказа за случилото се във фаталната нощ. 

"Димитър ми се обади в 4:15 сутрина и ми каза, че е станало нещо много лошо. Отидохме и видяхме Анита цялата в кръв, лежи на пода. Децата видяха всичко. Той не ни пускаше да влезем в апартамента. Малката внучка имаше ключ", разказва Васил. 

И допълва: "През годините беше все едно и също. Избухлив. Не може да се контролира като пие. Съветвахме я да си остане при нас. Тя преди два месеца се върна пак при него. Заплашваше, че ще се самоубие, ако не се върне. Пращаше клипчета как пие препарати. За мен животът няма смисъл, но ще се боря за децата. Няма да ги оставя".

41-годишният Димитър Димитров, известен като Мите Миньорецо,  който е заподозрян за убийството на съпругата си Анита в Перник, се е възползвал от правото си да не дава обяснения пред разследващите. По-рано пред близките, които са отишли в жилището, където е извършено престъплението, мъжът е заявил, че не го е направил той. Това заяви на брифинг говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

Димитров се е обадил на бащата на съпругата си Анита с думите, че „нещо лошо се е случило“. След това едно от двете деца на семейството, които живеят при баба си и дядо си, е подало сигнал за убийството в полицията около 4.30 часа вчера.

Пристигналите в апартамента на ул. „Юрий Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“ полицаи открили тялото на 43-годишната жена. При извършения оглед по трупа са констатирани множество травматични увреждания, затова се очакват резултатите от съдебномедицинската експертиза, които ще покажат точната причина за смъртта. Част от дрехите на жената са намерени в контейнер за смет край блока.

На Димитър Димитров е повдигнато обвинение по член 115 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство – и той е оставен в ареста за 72 часа по решение на наблюдаващия прокурор. От прокуратурата в Перник допълниха, че ще поискат от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Албена Стоилова потвърди, че в края на декември м.г. Анита Димитрова е подала сигнал за конфликт в семейството и домашно насилие.

„Тогава на жертвата е била предоставена защита от домашно насилие, като на нейния съпруг е била издадена забрана да доближава жилището, което обитава жертвата на по-малко от 50 метра за срок от 10 месеца и му е наложена глоба“, уточни говорителят на Окръжната прокуратура в Перник.

Стоилова допълни, че има данни, че през последните 2 години Димитър Димитров е правил няколко опита за самоубийство. При един от тях мъжът се е прострелял с газов пистолет.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Перник старши комисар Павел Млеканов уточни, че оръжието е иззето и е дадено за експертизи дали е преработвано.

„Опитите за самоубийство е въпрос на тълкувание от какво са продиктувани„, добави обаче той.

Източник: dir.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай