Неделя,

Новини от МВР за Анита. Две версии за убийството

От: Агенция Стандарт -
1561
Новини от МВР за Анита. Две версии за убийството
A
A
A

Има две основни версии за извършеното вчера убийство на 43-годишна жена в Перник, обяви директорът на МВР-Перник Павел Млеканов. Това са - патологична ревност и спор за пари.

"Версиите са няколко. Една по една ще бъдат изчистени, но в основата стои алкохолът", каза ст. комисар Млеканов пред БНР.

ВИЖ ОЩЕ: Бащата на убитата Анита: Децата видяха всичко

В качеството си на обвиняем, съпругът на убитата жена Димитър се е възползвал от правото да не дава обяснения. Пред близките си, които са отишли в жилището е заявил, че не е извършил убийството.

"В ранните часове, някъде около 4 .00 часа, той първо е позвънил на телефона на дядото, като е заявил единствено, че нещо много лошо е станало", каза наблюдаващият прокурор Албена Стоилова.

По думите ѝ Анита след всеки скандал е отивала при родителите си за по една- две седмици, а след това се е връщала.

"Има един подаден сигнал в края на месец декември за конфликт. На жертвата е била предоставена защита от домашно насилие, като на нейния съпруг е била издадена забрана да доближава жилището, което тя обитава на повече от 50 метра за срок от 10 месеца. В жилището на Димитър, това е семейното им жилище, тя се прибрала от около 2 месеца", каза прокурор Стоилова.

Все още се очаква резултатите от аутопсията, която трябва да установи точната причина за смъртта на жената.

"По трупа при първоначалния оглед са констатирани множество травматични увреждания и кръв", добави Албена Стоилова.

Семейството има две деца – на 14 и 16 години. По време на убийството те са били при родителите на Анита. Вчера с тях е работил психолог.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com