Новини от МВР за Анита. Две версии за убийството

Все още се очаква резултатите от аутопсията, която трябва да установи точната причина за смъртта

Новини от МВР за Анита. Две версии за убийството | StandartNews.com

Има две основни версии за извършеното вчера убийство на 43-годишна жена в Перник, обяви директорът на МВР-Перник Павел Млеканов. Това са - патологична ревност и спор за пари.

"Версиите са няколко. Една по една ще бъдат изчистени, но в основата стои алкохолът", каза ст. комисар Млеканов пред БНР.

ВИЖ ОЩЕ: Бащата на убитата Анита: Децата видяха всичко

В качеството си на обвиняем, съпругът на убитата жена Димитър се е възползвал от правото да не дава обяснения. Пред близките си, които са отишли в жилището е заявил, че не е извършил убийството.

"В ранните часове, някъде около 4 .00 часа, той първо е позвънил на телефона на дядото, като е заявил единствено, че нещо много лошо е станало", каза наблюдаващият прокурор Албена Стоилова.

По думите ѝ Анита след всеки скандал е отивала при родителите си за по една- две седмици, а след това се е връщала.

"Има един подаден сигнал в края на месец декември за конфликт. На жертвата е била предоставена защита от домашно насилие, като на нейния съпруг е била издадена забрана да доближава жилището, което тя обитава на повече от 50 метра за срок от 10 месеца. В жилището на Димитър, това е семейното им жилище, тя се прибрала от около 2 месеца", каза прокурор Стоилова.

Все още се очаква резултатите от аутопсията, която трябва да установи точната причина за смъртта на жената.

"По трупа при първоначалния оглед са констатирани множество травматични увреждания и кръв", добави Албена Стоилова.

Семейството има две деца – на 14 и 16 години. По време на убийството те са били при родителите на Анита. Вчера с тях е работил психолог.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай