Наш граничар се обеси в турски затвор

Тодор Стайков е сложил край на живота си няколко часа след като е бил задържан с 16 килограма наркотици

Наш граничар се обеси в турски затвор | StandartNews.com

Български граничар се обеси в турски арест, съобщава Флагман. 50-годишният Тодор Стайков от Карнобат, който е служител на Гранична полиция, е сложил край на живота си няколко часа след като е бил задържан на територията на Турция с 16 килограма наркотици.

Според прессъобщение на Окръжна прокуратура Бургас, която в 13 ч. ще даде пресконференция, става въпрос за кокаин. Според хората в Карнобат, най-близките му, които в момента го погребват, ставало въпрос за марихуана – суха тревна маса.

Трагедията в Карнобат е неописуема, тъй като Стайков бил една от най-популярните фигури – не само заради доскорошната му работа в КАТ-Бургас, но и заради частния му бизнес.

Допреди 5 години той бе домакин на КАТ и една от най-влиятелните фигури от вътрешността на този сектор. 

След изтеглянето му той бе отворил сервизи за диагностика на автомобили в Бургас и Карнобат, използвайки влиянието си сред водачите на МПС.

Оказва се, че в последните години той е бил служител на Гранична полиция, бил е нещатен сътрудник.

На 4 септември Тодор Стайков преминава българо-турската граница край „Малко Търново”. Много бързо след това е арестуван на територията на Турция. Отведен е в арест, където обаче е открит мъртъв – обесен в килията си. Стайков е започнал работа за Гранична полиция, за да пол
зва служебната заетост като муле на наркотрафиканти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай