Нагло: Задигнаха джипа на Деси Плевнелиева пред очите й

Отработена схема за кражба на автомобили се прилага на жени в столичен мол, е мнението на потърпевшата

Нагло: Задигнаха джипа на Деси Плевнелиева пред очите й | StandartNews.com

Крадци откраднаха джипа на Росен Плевнелиев пред очите на съпругата му Десислава Банова от подземен паркинг в столичен мол. Това съобщи Банова пред NOVA.

Случката се разиграла в събота в мол на околовръстното в София. Около 15,45 ч Банова паркирала колата и вървейки към входа на мола, чула сигнала за заключване на колата.

"Говорех по телефона, когато един мъж с огромна раница на гърба доста арогантно се бутна поне 3 пъти в мен. Може би, ако не говорех по телефона, щях да реагирам доста по-бързо, защото бях чувала за подобна схема.

Влизайки, не видях мъжа да влиза в мола с мен, и усетих, че нещо се случва. Върнах се - видях го, че той се насочва към моята кола. И видях как тя се отдалечава и излиза от паркинга с друг шофьор", разказа Банова.

Бутайки се в мен, мъжът се опитва да прихване сигнала на ключа. Другото лице, което седи до колата, влиза в нея и потегля безпрепятствено, обясни схемата тя.

Още на първата минута 112 бяха уведомени за кражбата. Потресаващо е, че това е четвъртия случай за последния месец в този мол. Абсолютно безнаказано и нагло, пред камерите, коментира Банова.

6 минути след кражбата - в 15,56 ч, крадците заглушават джипиес сигнала до застрахователната компания и този до приложението в моя телефон, разказа още Банова. Последно видяла колата си на околовръстното.

Дали тези хора не се ползват с чадър от по-високо, попита тя. Казали й, че е била следена. И останалите потърпевши били жени.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай