Нагли кражби на вода в застрашения Бургас

За това сигнализират политици.

Нагли кражби на вода в застрашения Бургас | StandartNews.com

За нерегламентирано ползване на питейна вода в застрашения от водна криза Бургас сигнализират политици. В момент, в който се търсят алтернативи за захранване на част от областта, в кв. „Победа“ водата се точи от маркучи, вкарани в шахтите.

При няколко обиколки в квартал „Победа“ областният лидер на ВМРО Георги Дракалиев заснема как водата се точи от маркучи и буквално се излива и по улиците:

Попаднахме на безскрупулно разхищение на питейна вода. Там, освен че има поставени улични чешми от страна на ВиК, има и нарушения на водопреносната мрежа, на които бяха поставени маркучи. Повече от 10 месеца вода със сериозен дебит се излива в шахтата. Който има нужда от нещо да си измие или изпере, както ние видяхме, вдига маркуча от шахтата, свършва си работата и го оставя отново да тече.

В един от дворовете на улица, на която е спряна водата, също видяхме как шурти вода и се перат килими, допълни Дракалиев. Той е сигнализирал за това и директора на ВиК – Бургас.

От дружеството посочиха, че има няколко чешми, които са оставени по молба на кмета, за питейни нужди, след като в голяма част на квартала през миналата година водата беше спряна заради неплатени сметки.

Има и нерегламентирани свързвания, поясниха от дружеството. Няколко такива са спрени при съвместна акция с полицията през миналата седмица, утре ще бъде извършена нова.

От ВиК допълват, че е има и оптимистична новина - 8 милиона кубика вода са се влели в последните четири дни в яз. „Камчия“. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай