МВР погна престъпници, провежда акция срещу купуването на гласове

Специализираната полицейска акция е срещу битовата престъпност и купуването на гласове

МВР погна престъпници, провежда акция срещу купуването на гласове | StandartNews.com

Операция на МВР тече във варненско срещу търговията с гласове, като местното село Синдел е под полицейска обсада, съобщава бТВ. На всички входове и изходи са изградени контролно-пропускателни пунктове и щателно се проверява всеки един автомобил.

Специализираната полицейска акция е срещу битовата престъпност и купуването на гласове. Тя започна в ранните часове на днешния ден. В нея участват голям брой униформени служители.

Извършват се и претърсвания на множество адреси, където живеят лица с криминално минало или за които има данни, че са свързани с нарушаване на изборните права на гражданите.

В село Синдел акциите са често явление – последната е била в края на януари, когато беше изнасилена възрастна жена.

„Задържахме младеж за извършването на серия кражби от домове. В момента ще се доказва съпричастността му към тях. Мъжът се проверява и за дрога“, обясни комисар Илиан Илиев, началник на отдел „Охранителна полиция“ във Варна.

Той уточни също така, че операцията е започнала в полунощ на 8-ми март. Тя е по заповед на главния секретар на МВР. Униформените за започнали с проверка в нощните питейни заведения и игрални зали, след което са преминали към обиски на домове.

„Целта на операцията е да се противодейства на битовата престъпност. към момента имаме четири задържани лица - един е задържан за притежание на наркотици, двама за извършване на кражби от домове и едно лице за управление на автомобил след употреба на алкохол“, допълни комисар Илиев.

По информация на бТВ такива акции се провеждат и на други места в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай