Местен завързал Мартин, но той му се изплъзнал

Близки на убиеца на Кристи са знаели за престъплението, но замълчали

Местен завързал Мартин, но той му се изплъзнал | StandartNews.com
  • Близки на убиеца на Кристи са знаели за престъплението, но замълчали
  • Два часа преследвали бившия затворник в гъста гориста местност

Има категорични доказателства, че 21-годишният бивш затворник Мартин Трифонов е убиецът на малката Кристи от сливенското село Сотиря. Той е закован с ДНС проби, съобщи главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов на брифинг в Сливен.

ВИЖ ОЩЕ: Младежи помогнали за залавянето на Мартин (ВИДЕО)

В четвъртък следобед тялото на 7-годишното зверски изнасилено и пребито до смърт дете бе намерено в дере край селото. Момиченцето издъхна в болницата.

Мартин бе задържан след два часа преследване в гъста гора. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за убийство по особено жесток начин, както и за блудство и изнасилване на малолетна.

ВИЖ ОЩЕ: Убиецът на Криси прострелян в крака (ОБНОВЕНА)

Мартин е бил засечен в района. Местен попаднал на него, завързал го и го снимал. Даже изпратил фотото на полицаите. Но Трифонов успял да се измъкне и преследването му продължило. В него се включиха полиция, жандармерия, военни и горски служители. А също така и петима тийнейджъри от с. Сотиря. Един от тях настигнал Мартин и го ударил с камък.

ВИЖ ОЩЕ: Хванаха убиеца на Криси

Заподозреният не се подчини на никакви разпореждания, наложило се е колегите да използват оръжие. Те са стреляли, имали са основание за това, каза гл. комисар Иванов. Той съобщи, че Трифонов има нараняване в краката и в момента е в сливенската болница, където ще се установи дали раната е от куршум или бившият затворник сам се е наранил докато панически е бягал.

ВИЖ ОЩЕ: Джамбазки: Химическа кастрация за убиеца на Криси

Близки на Мартин Трифонов са знаели, че той е блудствал с детето, но са зъмълчали, съобщи още гл. комисар Иванов. И допълни: "Когато потвърдим информацията, ще ви го кажем".

Според главният секретар на МВР Мартин Трифонов не е пиел, но е бил почитател на енергийните напитки. Също така той едва ли е употребявал наркотици, защото той и семейството му не са имали никакви пари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай