Мъж нахлу с брадва в столично училище. Какво последва

Защитавал нападнато момиче от съученик

Мъж нахлу с брадва в столично училище. Какво последва | StandartNews.com

Двама разгневени мъже нахлуха в Спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“ в София след спречкване между момче и момиче. Единият от възрастните бе с брадва, уточни водещият на „Тази сутрин“ по бТВ Златимир Йочев. 

Момчето е посегнало на момичето. Тя има леки наранявания в областта на лицето и се оплакала на своите родители, след което бащата и дядото нахлуват в училището. 

Остава усещане, че няма нормални ходове за защита, коментира психологът проф. д-р Маргарита Бакрачева.

„Нормално е момичето да потърси помощ, но въпросът е какви други начини има за реакция, които са по-благоприятни. Учителите също често са обект на насилие и дори не си дават сметка за това. Обществото реагира и това е най-важното, тъй като създава усещането за сигурност“, каза още тя. 

Криминалистът Иван Савов пък заяви в „Здравей, България” по Нова телевизия, че дворовете на училищата трябва да се заключват, за да не се стига до вандалски прояви.

„Има разпоредба дворовете да стоят отключени, за да може живущите в квартала извън учебно време да ги ползват за спортни активности. Това обаче е добра предпоставка за вандализъм. Охранителите в учебните заведение обикновено са ниско платени възрастни хора, които и да искат не могат да се намесят”, поясни той.

Полиция и прокуратура вече започнаха работа по случая.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай