Сряда,

Масово напиване в пловдивския затвор

От: "Стандарт" -
A
A
A

Близо 50 души затворници осъмнали мъртвопияни

Близо 50 души затворници осъмнали в безпаметно състояние след пиянска нощ, проведена против всякакви правилници и наредби на местата за лишаване от свобода. Груповото нарушение станало преди седмица, но е направен опит за прикриване на ситуацията. В последствие обаче информация за масовото напиване стигнала до началниците на общежитието и затвора Стоян Грозев и Запрян Илиев, които разпоредили проверка.

Според запознати алкохолът е бил внесен от затворник, който се оплакал от зъбобол. През нощта той е напуснал спалното помещение, а в нарушение на разпоредбите дежурния го извел навън и му дал аналгин. Според свидетели, на връщане той внесъл в ТПО-то една чанта с няколко бутилки концентрат и дрога. Затворниците от цялата барака пиянствали до сутринта.

Това обаче не е единственото нарушение на дисциплината. Дежурният офицер не е подал сигнал до главния надзирател, нито е отбелязал инцидента.

В момента тече проверка ог Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" , а според източници от ръководството на затвора, виновният служител го очаква дисплинарно наказание. На този етап не е ясно дали ще бъде доказано внасянето на алкохол зад решетките, защото след въпросната нощ никой от затворниците не е тестван с алкомер. Проверяващите трябва да разчитат единствено на свидетелски показания, което обаче означава, че виновните трябва да си признаят нарушение, за което ще получат наказание.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички