Неделя,

Масово напиване в пловдивския затвор

От: "Стандарт" -
517
Масово напиване в пловдивския затвор
A
A
A

Близо 50 души затворници осъмнали мъртвопияни

Близо 50 души затворници осъмнали в безпаметно състояние след пиянска нощ, проведена против всякакви правилници и наредби на местата за лишаване от свобода. Груповото нарушение станало преди седмица, но е направен опит за прикриване на ситуацията. В последствие обаче информация за масовото напиване стигнала до началниците на общежитието и затвора Стоян Грозев и Запрян Илиев, които разпоредили проверка.

Според запознати алкохолът е бил внесен от затворник, който се оплакал от зъбобол. През нощта той е напуснал спалното помещение, а в нарушение на разпоредбите дежурния го извел навън и му дал аналгин. Според свидетели, на връщане той внесъл в ТПО-то една чанта с няколко бутилки концентрат и дрога. Затворниците от цялата барака пиянствали до сутринта.

Това обаче не е единственото нарушение на дисциплината. Дежурният офицер не е подал сигнал до главния надзирател, нито е отбелязал инцидента.

В момента тече проверка ог Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" , а според източници от ръководството на затвора, виновният служител го очаква дисплинарно наказание. На този етап не е ясно дали ще бъде доказано внасянето на алкохол зад решетките, защото след въпросната нощ никой от затворниците не е тестван с алкомер. Проверяващите трябва да разчитат единствено на свидетелски показания, което обаче означава, че виновните трябва да си признаят нарушение, за което ще получат наказание.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички