Маскирани пребиха ученик пред полицаи

Маскирани пребиха ученик пред полицаи | StandartNews.com

София. Трима маскирани пребиха 16-годишен деветокласник пред очите на полицаи. Нападателите атакували младежа на тротоара пред входа на 23-о СОУ "Фредерик Жолио-Кюри" в столицата. По това време на мястото имало полицейски патрул от двама служители на реда, които се намирали на улица "Кутловица" близо до гара "Подуяне". Униформените обаче не се намесили.

Тримата биячи изскочили от такси. Единият бил с плетена шапка с прорези на очите, другият с качулка и плътно вдигната яка, а третият с мотористка каска. Те започнали да млатят ученика без обяснения. Всичко видели и 20-ина други ученици, защото сцената станала в междучасието, обясни за "Стандарт" директорката на школото Мина Чанева.

От ударите тийнейджърът паднал по гръб на тротоара и ударил главата си в тила. От устните му потекла кръв, а биячите се разбягали. Тримата побойници вече са установени, съобщиха от МВР. Те са криминално проявени.

Пострадалият младеж е настанен в неврохирургията на "Пирогов". В хода на разследването е установено, че биячите най-вероятно са търсили друг ученик, но погрешка са пребили този. Основната версия е разчистване на сметки на футболни агитки. Битото момче обаче не се интересувало от футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай