Сериен убиец си поръча вечеря преди екзекуцията

Кошмарът на гейовете от Флорида Боул пребивал и задушавал жертвите, а после пъхал нещо в гърлото им

Сериен убиец си поръча вечеря преди екзекуцията | StandartNews.com

57-годишният Гари Рей Боулс, превърнал се в кошмар за гейовете от Флорида, беше екзекутиран с инжекция. Той призна, че е извършил три убийства на хомосексуални мъже през 1994 година, но според разследването жертвите му са поне шестима. Преди да бъде изпълнена присъдата на 22 август, Боул е оставил предсмъртно писмо, в което се разкайва за извършеното от него, съобщи The Sun.

"Съжалявам за всички болки и страдания, които съм причинил. Надявам се моята смърт да облекчи болките по моя вина. Никога не съм искал моят живот да премине така. Човек не се събужда с решение да стане сериен убиец", пише Боулс.

В писмото си той благодари на няколко свои приятели и адвокати, както и на надзирателите от затвора във Флорида, където той беше заключен в килията на смъртниците. "Те се държаха към мен с уважение в моите последни 73 дни и аз отново се почувствах човек", твърди мъжът, който стана известен и като “Убиеца от I-95”, защото извършваше престъпленията си винаги в района на тази магистрала от източното крайбрежие на САЩ.

Другият отличителен белег на убийствата му е навикът да пъха в гърлото на жертвата нещо - от секс играчки до тоалетна хартия.

Преди екзекуцията Боулс се възползва от правото си да си поръча последна вечеря на стойност до 40 долара. Страховитият престъпник си избра три хамбургера, пържени картофи и бекон.

По време на съдебния процес стана ясно, че още от дете той е започнал да проституира заради пари, предлагайки се на хомосексуалисти. Боулс имал проблеми със закона и преди да бъде уличен като сериен убиец. През 1982 г. той е осъден за побой и изнасилване на момиче, за което получил 8 г. затвор. По-рано имал и друга присъда за грабеж .

Въпреки че вадел пари като гей жиголо Боулс поддържал връзки с жени, но когато бил на 32 години приятелката му разбрала за неговата мръсна тайна и макар да била бременна направила аборт и го зарязала.

Това озлобило Гари, който започнал да избива гейове, примамвайки ги с предложения за секс. Според разследването негови жертви са шестима мъже, убити за осем месеца през 1994 г. във Флорида, Джорджия и Мериленд. Прокурорите обаче успяха да докажат вината му само за три от престъпленията Самият убиец призна, че е убил 59-годишния Джон Робертс и 37-годишния Алберт Морис. И в двата случая той се запознал с жертвите в барове, после ги канел за секс игри и когато оставали насаме ги пребивал и задушавал. Винаги взимал и кредитните им карти със себе си, което и помогнало на ФБР да го залови.

Заради двете убийства Боулс получил доживотна присъда, която излежавал при строг режим в затвора. Скоро обаче наказанието било променено, защото съдът доказал още едно негово убийство, извършено по изключително жесток начин в края на 1994 г..

47-годишният Уолтър Хинтън предложил на Боулс да живее в неговата каравана в Джексънвил Бич, щата Флорида. Когато обаче заспал серийният убиец му размазал главата с парче бетон. Хинтън още дишал, когато Боулс му натъпкал в гърлото тоалетна партия и му запушил устата с парцал, докато не издъхне.

Заради това престъпление доживотната присъда била заменена със смъртно наказание, а екзекуцията му беше № 99 за шата Флорида от 1979 г. насам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай