Конфискуваха антики, оръжия и боеприпаси в Монтанско

Спецакцията е в община Вълчедръм

Конфискуваха антики, оръжия и боеприпаси в Монтанско | StandartNews.com

Вчера на територията на община Вълчедръм е проведена специализирана полицейска операция по линия противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и пътен контрол, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. 

В акцията са участвали служители от отдели "Криминална полиция", "Охранителна полиция” и "Разследване" на областната дирекция на МВР в Монтана, районното управление в Лом и жандармерийското звено в града край Огоста, пише Булнюз.

Специализираната операция е проведена под ръководството на прокуратурата.   В хода на акцията са извършени проверки на 8 обекта, 91 превозни средства и 113 лица, при които са съставени 6 акта и глоба с фиш.

При проведените процесуално-следствени действия на три частни адреса във Вълчедръм, са иззети револвер без фабричен номер, газов пистолет без предпазна муфа, 2 пушки, 104 боеприпаса,  устройство за произвеждане на изстрели, наподобяващо химикалка, металотърсач и 278 предмета – монети, пръстени и други, за които се предполага, че са културно-исторически ценности.

Служителите на реда са открили контрабандни цигари при проверка на постройка на допълващо застрояване в имот в същото село, обитаван от 66-годишна жителка. Конфискувани са 243 къса тютюневи изделия, без български акцизен бандерол.

Образувани са 4 досъдебни производства и преписка. Работата по случаите продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Монтана и Районната прокуратура в Лом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай