Хванаха в Гърция опасен беглец от българското правосъдие

Става дума за Валентин Христов - издирван с Европейска заповед за арест

Хванаха в Гърция опасен беглец от българското правосъдие | StandartNews.com

Още един човек е задържан в Гърция като съпричастен за смъртта на осемнадесетте мигранти, телата на които бяха намерени край село Локорско в петък. Това каза за БТА заместник градският прокурор на София Христо Кръстев.

Преди това БНТ съобщи, че става дума за Валентин Христов - издирван с Европейска заповед за арест.

Прокурорът допълни, че мъжът е задържан на гръцки граничен пункт и гръцките власти ще преценяват как той да бъде екстрадиран за България. Мъжът е задържан в момента, в който е опитвал да напусне Гърция. Очаква се той да остане в гръцки арест до два месеца, докато южната ни съседка приключи процедурата по екстрадиция. Ако обаче се съгласи да бъде екстрадиран, връщането му у нас може да стане по ускорена процедура.

Утре Софийската градска прокуратура ще поиска постоянния арест на петимата други задържани в България, обвинени за съпричастие към смъртта на осемнадесетте мигранти. Очаква се Софийският градски съд да се произнесе утре в следобедните часове. 

Осемнадесет мигранти, починали от задушаване, бяха открити в изоставен камион край софийското село Локорско в петък следобед. Други 34 млади мъже от афганистански произход бяха настанени в столични болници, повечето от тях са без опасност за живота, но имаше и няколко в по-тежко състояние. Те са открити близо до камиона, дехидратирани, мокри и премръзнали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай