Кандидат-депутат издирва подпалвача на колата си

Явор Якимов описва какво се е случило с пост в мрежата, твърди, че не е политика, а лично

Кандидат-депутат издирва подпалвача на колата си | StandartNews.com

Кандидат-депутатът от листата на ВМРО-БНД в Шумен Явор Якимов е станал жертва на подпалвач в навечерието на изборите. Въпреки че случаят беше огласен като палеж на автомобил, самоличността на потърпевшия е била запазена в тайна, явно заради вота. Сега Якимов е разпространил в социалните мрежи видео и издирва подпалвача на колата си, пише Монитор.

В обширен статус във фейсбук Якимов описва какво се е случило и отхвърля категорично вероятността мотивите за покушението върху колата му да са политически. На споделеното видео се вижда как мъж с тъмни дрехи, качулка и маска на лицето се доближава до предницата на автомобила, слага нещо там, залива, а след това запалва и се отдалечава с бързи крачки.

"ТОВА НЕ Е ПОЛИТИКА, ТОВА Е ЛИЧНО! На 24.03.2021 г. запалиха личния ми автомобил на стойност 1300 лв. Този опит за увреждане на моето имущество не е първи. Няколко седмици преди това бяха счупени стъклата на дома ми, два пъти… през няколко дена!!

Това не е политика, а самата ИСТИНА. Именно на днешния ден искам да кажа няколко истини за мен и моето семейство.Първо, аз, Явор Якимов, имам единствено заем към банка, не дължа пари на кредитни къщи, лихвари или други лица. Това е ИСТИНА.

Второ, да, член на моето семейство страда от психични заболявания, но в момента се лекува и подобрява, за което изказвам своите най-искрени благодарности на лекарите. Външни лица обаче се възползваха от това състояние на роднината ми с цел материално облагодетелстване. Това е ИСТИНА.

Смятам, че съм човек, който стои в обществото с някакъв авторитет, не знам чии интереси или чувства съм засегнал. Пиша ви всичко това с молба – да намерим заедно ИСТИНАТА, кой извършва тези противоправни увреждания по личното ми имущество.

Моля за вашето съдействие, ако някой има информация за лицето, което се вижда на клипа как подпалва автомобила ми на ул. „Нанчо Попович“ №37, гр. Шумен на 24.03.2021 г в 19.59 часа, да се свърже с мен.ТОВА НЕ Е ПОЛИТИКА, ТОВА Е ЛИЧНО И Е ИСТИНА!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай