Как Божков се е прибрал у нас! Разкритие на топ адвокат

Той даде оценка на начина на завръщане на бизнесмена

Как Божков се е прибрал у нас! Разкритие на топ адвокат | StandartNews.com

Както вече е известно, Васил Божков и семейството му от днес са с охрана, поискана от самия него.

"Това разрешение има своята предистория. Искането е било направено, не е известно кога и по какъв повод. За момента адвокат Гатев съобщи, че няма ново основание, искането е повторило старо предложение, при което обвиняемият Божков се чувства застрашен в процесуалната ситуация, в която е той", коментира адвокат Явор Нотев в "Денят ON AIR".

Според него Васил Божков не е пристигнал в страната ни като задържано лице.

"Видяхме, че господин Божков се върна с полет като обикновен гражданин. Всички сме виждали как се завръщат лица, които са със съответна охрана заради това, че те са задържани по време на полета и доставянето им в определена страна.

Около него нямаше охрана, белезници или други реквизити, които обикновено отличават лицата, насилствено изведени от една страна. Нищо от това не видях. Слезе с граждански полет и излезе през ВИП терминала на летище София. Неговото положение не съответстваше на това на арестанта", коментира адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи нито Божков, нито неговият адвокат имат задължението да бъдат "изчерпателни и точни в задължението на това, което е предмет на разпита".

"Призовавам да сме по-трезви, когато се отнасяме към информацията какво се е случило в кабинета на следователя. Ние не обсъждаме някакви данни, които са проверени, достоверни. Несериозно и лековато е да твърдим, че поведението на обвинения ни дава основания да смятаме, че е сключена някаква сделка или че такава ще бъде сключена", коментира Нотев, пише novini.bg.

"Като институция, която е дефинирана от законите в страната, е длъжна да работи по определен начин. Струва ми се, че промените са в средата, в която работи прокуратурата, биха била в посока да изискат прокурорите да си изпълнят задълженията, да ги направят по-предпазливи в действия, които биха били в отклонение от техните задължения. Разчитам, че тази смяна, която настана, по някакъв начин ще обезкуражи този, който иска да злоупотреби", каза адвокатът.

"Не мисля, че каквото и да е развитието на този казус, ще имаме евтина продукция и заобикаляне на закона, което да ни остави напълно разочаровани, така че истината и законността да са изтекли между пръстите", посочи Нотев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай