Изверг причини фрактура на жена и я обра

Откраднал пари от нея

Изверг причини фрактура на жена и я обра | StandartNews.com

Окръжният съд в Добрич взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо К. Р., привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 22 ноември т.г. в град Добрич, отнел чужди движими вещи - дамска чанта със съдържащите се в нея пари - сумата от 162 лв., две портмонета и други предмети, от 78-годишна жена от същия град, като употребил за това сила. Грабежът е придружен със средна телесна повреда – счупена е шийката на дясната раменна кост на пострадалата.

Окръжният съд прецени, че в случая са налице законовите предпоставки за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда. По отношение на обвиняемия е предявено обвинение за тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода повече от пет години. От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение относно неговата съпричастност към извършеното деяние.

Съдът намери, че при по-лека мярка съществува реална опасност мъжът да извърши друго престъпление. В тази насока съдът отбелязва вида на разследваното престъпно посегателство, липсата на трудова заетост на обвиняемия и наличието на друго неприключило наказателно производство срещу него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай