Изненадващ обрат за убийците на граничния полицай край Елхово

Петър Бъчваров беше застрелян до елховското село Голям Дервент на 7 ноември миналата година

Изненадващ обрат за убийците на граничния полицай край Елхово | StandartNews.com

Заподозрените за извършители на убийството на българския граничен полицай край Елхово са били по границата, за да крадат селскостопански животни, обяви на брифинг след среща между българските и турските власти шефът на Окръжната прокуратура в Ямбол Дойчин Дойчев.

"Получихме информация от турските власти, че не се касае за престъпление, свързано с нелегалната миграция или с организиран характер. По-скоро става дума за криминално престъпление от битов характер. Вероятно - кражба на селскостопански животни. От турска страна да се крадат животни, които са в пограничната зона", посочи прокурор Дойчев.

Експертизите са показали, че убийството е извършено с ловно оръжие, 12 калибър, а сачмите са били за едър дивеч.

Окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев и главният секретар на МВР Петър Тодоров бяха днес на координационна среща с турските власти на ГКПП "Капитан Андреево" по повод разследването на убийството на българският граничен полицай Петър Бъчваров до елховското село Голям Дервент на 7 ноември миналата година. Българските и турски власти са обменили информация, за да може разследването да приключи в най-кратки срокове. То е в напреднала фаза, да не кажа, че е пред приключване, обясни още Дойчев.

На 7 ноември граничният полицай Петър Бъчваров беше застрелян при обход на оградата между България и Турция. За убийството бяха задържани двама турски граждани - Енгин Е. (на 24 години) и М. Е. (на 28 г.), които са братя. По-късно единият от тях беше освободен под съдебен контрол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай