Хванаха муле на ало-измамници

Хванаха муле на ало-измамници | StandartNews.com

Пернишки криминалисти хванаха муле на ало-измамници и разплитат схема за телефонни измами. Белезниците щракнаха за 38-годишен столичанин, известен с прякора Руснака. Мъжът е задържан за съпричастие към извършена измама на възрастен мъж от пернишки квартал.

Пенсионерът се доверил на съобщение по телефона, че синът му е направил катастрофа и трябват пари за свидетели и потулване на случая. Така посредникът получил 6000 лева от възрастния мъж. Той пристигнал на адреса с такси, наето от София. По-късно предал голяма част от сумата на истинския организатор на схемата, като оставил процент за себе си и за шофьора.

Установено е, че организаторът е от Севлиево и е давал указания на Руснака какво точно да прави и къде да оставя получените от жертвите суми. Най-често това ставало в полето.

Разследващите претърсили адреси в столицата, обитавани от задържания мъж и намерили множество сим-карти, мобилни телефони и готови пластики за използване.

Задържаният е криминално проявен, познат с кражби, измами, грабежи, използване на неистински документи и наркотици. Излежал е и три ефективни присъди за подобни деяния. Първоначално е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, а в момента е с мярка за неотклонение „задържане под стража". Повдигнато му е обвинение и работата по разследването продължава за установяването на всички участници в телефонните измами и доказване на престъпната им дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай