Хванаха Байчото с 90 кг псевдоефедрин

Хванаха Байчото с 90 кг псевдоефедрин | StandartNews.com

Нови пазар. 90 килограма псевдоефедрин бяха задържани в Нови пазар при съвместна операция на полицията в Шумен и местната прокуратура. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

До разбиването на канала от Турция за България се стигнало след оперативна разработка от няколко месеца. В хода на операцията били проверени 4 автомобила и два имота. За 72 часа са задържани пет лица от Нови пазар и Добрич. Организатор на канала за трафик на прекусори е 40-годишният Емил Асенов, по прякор Байчото, който има присъда за пране на пари от 2011 година.

Задържани са още Елзер Мустафов и Асен Асенов от Нови пазар, Росен Ников и Мартин Мартинов от Добрич, чиито мерки за неотклонение ще се гледат от Шуменския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни по повдигнато им обвинение за държане на наркотични вещества, петимата могат да получат до 12 години лишаване от свобода и глоба от 20 000 до 100 000 хиляди лева. Главният секретар на МВР заяви, че пратката е била следена през цялото време. Хапчетата са били закупени на 12 април от Истанбул и са били вкарани в страната през ГКПП "Лесово" с два автомобила. Един блистер в южната ни съседка струва 4-5 лева, а се продава от трафикантите за 12 лева. Само от тази пратка те биха могли да изкарат няколко милиона лева. "С настоящата акция е пресечена възможността за производство на наркотици в Полша", обясни още Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай