Екшън в София! Първи подробности за задържания известен бизнесмен

Засилено полицейско присъствие "Цар Освободител"

Екшън в София! Първи подробности за задържания известен бизнесмен | StandartNews.com

Екшън в центъра на София. Засилено полицейско присъствие има пред един от офисите на Велико Желев - на булевард "Цар Освободител". Самият бизнесмен е задържан. Той присъства на претърсванията.

Очаква се по късно той да бъде отведен в полицейско управление.

Към момента от МВР не дават повече информация за разследването на принуда, заради което са следствените действия тази вечер, предава "Блиц".

Претърсва се и къщата на бизнесмена във Варна, до вила „Чинка“.

По информация на БНР операцията тази вечер се провежда от СДВР и няма общо със строителната дейност на фирмите на Желев. Очаква се повече информация да бъде дадена в утрешния ден. 

Велико Желев е председател на Съвета на директорите на "Хидрострой". Името на дружеството е сред компаниите, получили авансови плащания за строителството на магистрала "Хемус".

Той е строителен инженер по образование - магистър по „Строителство на сгради и съоръжения” от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”. Магистър по икономика в специалностите „Индустриален мениджмънт” – Технически университет, гр. Варна и „Икономика на търговията” – Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, гр. Свищов, пише на сайта на "Хидрострой".

В мандата на правителството на НДСВ, Желев оглавява Агенция "Пътна инфраструктура". При Тройната коалиция е съветник на министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай