Две къщи и сухи треви горяха в Кърджалийско

Общо 4 пожара на 4 юли са гасили огнеборците от Крумовград и Кърджали

Две къщи и сухи треви горяха в Кърджалийско | StandartNews.com

Досъдебно производство за причинен пожар, при който са били нанесени значителни щети, е образувано в РУ-Крумовград след извършен оглед в село Бряговец, съобщават от ОД на МВР Кърджали. Пожарът е пламнал на 4 юли около 14,30 часа в двуетажна къща, като огънят се прехвърлил върху сградата от запалена в близост стара каруца с дървен материал. Два екипа на пожарната служба в Крумовград с два противопожарни автомобила и трима доброволци от доброволното формирование са били изпратени да загасят огъня. Изгорели са 250 кв. м покривна конструкция, мебели, 120 кв. м масивна постройка, домашно имущество. Пожарникарите успели да локализират пламъците, преди да бъдат засегнати още три сгради в близост. Работата по случая продължава разследващ полицай.
         
От пресцентъра на полицията съобщават и за  още един пожар същия ден в къща в Крумовград. Изгорели са пералня, хладилник, опушени били около 250 кв. м стени. Късо съединение причинило пламъците, които били загасени от екип на пожарната служба в града.

На 4 юли екип на същата служба в Крумовград и петима служители на Държавното горско стопанство в Крумовград са гасили по обяд запалена горска постеля в землището на село Падало. Изгорели около 1600 кв. м мъртва постеля. Произшествието било причинено от небрежна работа с огън. По същата причина около 1000 кв. м сухи треви изгорели и в парк „Простор“ в Кърджали. Огънят пламнал малко след 15 часа и бил локализиран и загасен от екип на службата в областния град.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай