Дрогиран ли е бил българинът с мачете в Истанбул?

Действията му са били изключително неадекватни, коментира генералният консул на България в града

Дрогиран ли е бил българинът с мачете в Истанбул? | StandartNews.com

Българинът, който нападна хора в ресторант в Истанбул, по всяка вероятност е бил със силно психично разстройство или под въздействието на силни опиати. Това коментира в предаването „Събуди се”на Нова тв генералният консул на страната ни в Истанбул Ангел Ангелов.

ВИЖ ОЩЕ: Какво разказват свидетелите на екшъна

„Действията му са били изключително неадекватни. Около час и половина продължават опитите да бъде склонен към споразумение. Но той се е барикадирал, държал се е агресивно”, обясни Ангел Ангелов. „Разследването продължава. До момента нямаме официална информация от турските власти. Очакваме в близките часове да я получим”, допълни консулът.

ВИЖ ОЩЕ: Българин с мачете вилнее в Истанбул

32-годишният Милен Бахчеванов беше застрелян от полицията в Истанбул в петък вечерта, след като нахлу с нож в заведение в квартал „Байрам паша”. Според местни медии Милен нападнал клиенти на заведението, а след това и полицаите, които били повикани на помощ. Не са помогнали нито водната струя и сълзотворния газ на пожарната, нито предупредителните изстрели на полицаите. Бахчеванов е издъхнал в болницата от кръвозагуба.

В чантата му са намерени Библия и икони. По информация на местните медии българинът е влязъл в Турция на 14 януари. Той има няколко криминални регистрации - за хулиганство, кражби и грабежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай