Четвъртък,

Ето подробности за българина с мачете в Истанбул

От: Стандарт, фото БГНЕС -
205
Ето подробности за българина с мачете в Истанбул
A
A
A

Турските медии съобщават подробности по случая с криминално проявен българин, който бе убит от полицията в Истанбул, след като нахлу в заведение с мачете и предизвикал безредици в заведение в града снощи. 32-годишният Милен Бахчеванов издъхна в болница от кръвозагуба.

ВИЖ ОЩЕ: Българин с мачете вилнее в Истанбул

Инцидентът станал в кафересторанта "Шехит Камил Балкан" в кв. Байрамхаша в Истанбул. Ето какво разказва служителят в заведението Халит Демирьок пред "Доган хабер ажансъ":

"Мъжът дойде снощи в заведението и седна на една маса на долния етаж. Поседя известно време. През това време две жени се качиха на горния етаж. Той веднага ги последва. Извади мачете и започна да го размахва наоколо, настана паника и страх. Жените се втурнаха изплашени надолу. Всички се изплашихме. Нищо не говореше. Дойдоха полицаите. Час и половина го уговаряха да излезе от заведението. Но той беше обърнал масите и столовете и ги бе струпал на барикада, за да не влязат полицаите. Полицаите проявиха търпение. След около час и половина напразни уговорки полицаите се опитаха да влязат отвън на горния етаж, където се бе барикадирал. Тогава той се паникьоса, започна да хвърля срещу полицаите каквото намереше под ръка, рани в ръката един наш пазач. Не казваше обаче нищо, не говореше."

По думите на друг служител полицията снощи запечатала заведението. Едва след обяд разрешили да го отворят и да разчистят. На много места имало следи от куршуми.

Милен пристигнал в Истанбул на 14 януари през ГКПП Хамзабейли/Лесово, съобщиха турските власти. В чантата му били открити библия, статуетка на Богородица и на Исус Христос. Не е известно къде е нощувал до нападението. Версията, която се тиражира в медиите е, че е предизвикал безредици в заведението и е бил прострелян смъртоносно от полицията по време на акцията, за да бъде обезвреден.

След нападението простреляният е бил откаран в болницата. При прегледа е било установено, че е заразен с вируса HIV. От Генаралното консулство на България в Истанбул съобщиха,че са изпратили информация до Министерството на външните работи във връзка с инцидента въз основа на получените от истанбулските власти сведения.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички