Понеделник,

Ето подробности за българина с мачете в Истанбул

От: Стандарт, фото БГНЕС -
365
Ето подробности за българина с мачете в Истанбул
A
A
A

Турските медии съобщават подробности по случая с криминално проявен българин, който бе убит от полицията в Истанбул, след като нахлу в заведение с мачете и предизвикал безредици в заведение в града снощи. 32-годишният Милен Бахчеванов издъхна в болница от кръвозагуба.

ВИЖ ОЩЕ: Българин с мачете вилнее в Истанбул

Инцидентът станал в кафересторанта "Шехит Камил Балкан" в кв. Байрамхаша в Истанбул. Ето какво разказва служителят в заведението Халит Демирьок пред "Доган хабер ажансъ":

"Мъжът дойде снощи в заведението и седна на една маса на долния етаж. Поседя известно време. През това време две жени се качиха на горния етаж. Той веднага ги последва. Извади мачете и започна да го размахва наоколо, настана паника и страх. Жените се втурнаха изплашени надолу. Всички се изплашихме. Нищо не говореше. Дойдоха полицаите. Час и половина го уговаряха да излезе от заведението. Но той беше обърнал масите и столовете и ги бе струпал на барикада, за да не влязат полицаите. Полицаите проявиха търпение. След около час и половина напразни уговорки полицаите се опитаха да влязат отвън на горния етаж, където се бе барикадирал. Тогава той се паникьоса, започна да хвърля срещу полицаите каквото намереше под ръка, рани в ръката един наш пазач. Не казваше обаче нищо, не говореше."

По думите на друг служител полицията снощи запечатала заведението. Едва след обяд разрешили да го отворят и да разчистят. На много места имало следи от куршуми.

Милен пристигнал в Истанбул на 14 януари през ГКПП Хамзабейли/Лесово, съобщиха турските власти. В чантата му били открити библия, статуетка на Богородица и на Исус Христос. Не е известно къде е нощувал до нападението. Версията, която се тиражира в медиите е, че е предизвикал безредици в заведението и е бил прострелян смъртоносно от полицията по време на акцията, за да бъде обезвреден.

След нападението простреляният е бил откаран в болницата. При прегледа е било установено, че е заразен с вируса HIV. От Генаралното консулство на България в Истанбул съобщиха,че са изпратили информация до Министерството на външните работи във връзка с инцидента въз основа на получените от истанбулските власти сведения.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com