Дрогиран джигит без книжка помете патрулка, има ли пострадали

Не притежава свидетелство за управление на МПС

Дрогиран джигит без книжка помете патрулка, има ли пострадали | StandartNews.com

20-годишен мъж от разградското с. Ясеновец предизвика катастрофа с полицейски автомобил. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

Около 04:15 часа по ул. „Свети Климент“ в Разград полицейски патрул подава сигнал за спиране на преминаващ автомобил. Водачът не се подчинява на разпореждането, ускорява и опитва да излезе извън града.

В посока изхода за Исперих губи контрол, излиза в крайпътна канавка, удря се в дърво и от удара автомобилът се връща на пътното платно. В този момент служебният автомобил на полицаите, предприел преследване, се блъска в задната част на катастрофиралата, без светлини кола.

При инцидента няма сериозно пострадали хора, но са нанесени значителни материални щети. В хода на полицейската проверка е установено, че 20-годишният водач не притежава свидетелство за правоуправление.

Той е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици, но впоследствие признал, че приема дрога, уточни Георгиева. По случая е образувано следствено дело.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай