Дивата македонка смени болницата с килия

Задържаха я в ареста за 72 часа

Дивата македонка смени болницата с килия | StandartNews.com

Дивата македонка, която мина незаконно границата с България, не се подчини на полицията и след гонка с униформените блъсна две патрулки в Кюстендил, смени болничната стая с арестантска килия. 39-годишната гражданска от Северна Македония македонка, е с наложен 72-часов арест, като още в понеделник предстои прокуратурата в Кюстендил да й поиска постоянно задържане.

ВИЖ ОЩЕ: Дивата македонка остава в болница

„Все още не са излезли резултатите за употреба на наркотични вещества и алкохол. Има предположения обаче, че жената страда и от психично заболяване Това тепърва предстои да се установи от назначените експертизи. Въпреки, че се намира в ареста, тя все още не осъзнава какво е направила“, коментираха започнати със случая. В петък следобед дамата профуча с мръсна газ през свалената бариера на ГКПП - Гюешево, счупи я и по-чудо не нарани някой от служители на пункта. Последва гонка до Кюстендил, където бясната шофьорка беше пресрещната от служители на полицията в Кюстендил на един от входовете на града. Там удари един от патрулните автомобили, последва повторна гонка, която завърши отново с удар на патрулка. Накрая жената паркира в дърво, което се стовари на улицата пред очите на всички живеещи в района. „Тази жена беше тотално неадекватна. Викнаха й Спешен център. Даже имаше температура от 39 градуса и я тестваха за коронавирус. Тестът май е отрицателен, но въпреки това всички се уплашихме страшно много“, коментираха живеещи на улица „Спартак“. Тестът е отрицателен, стана ясно още в петък. Жената отказала дрегер, но и били взети кръвни проби за алкохол и наркотици.

След направена справка стана ясно, че жената е гражданка на Република Северна Македония и Швейцария. По данни от полицията тя е била във видимо неадекватно състояние, а след което е закарана в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания. Районна прокуратура – Кюстендил, започна разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 279, ал. 1, чл. 270 и чл. 216 от Наказателния кодекс.

„Едва след излизане на експертизите можем да преценим какво ще се случи с тази жена. Ако се окаже, че тя има психично заболяване ще бъде настанена за лечение“, коментираха юристи от областния град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай