Динко Вълев с тежки думи в съда, пак го порязаха здраво

Заседанието на Окръжния съд в Бургас този следобед премина бързо, без прилагане на нови доказателства

Динко Вълев с тежки думи в съда, пак го порязаха здраво | StandartNews.com

Окръжният съд в Бургас потвърди мярката за неотклонение на Динко Вълев, който бе пуснат на свобода с парична гаранция от 5 хил. лева, пише "Флагман". Припомняме, че босът на желязото от Ямбол, бе арестуван преди 8 дни заради реакцията му срещу мним просяк пред супермаркет в Равда. Динко разобличи уж сакатия мъж, но прояви ненужна агресия заради, след което бе задържан. 

Точно преди седмица Районният съд в Несебър го освободи под гаранция. Покрай този случай се вдигна сериозен медиен шум и полицията разби бандата с просяци. Оказа се, че криминално проявеният бургазлия Бяндо Милев е работил с двама несретници, които му отчитали парите от просия – по 50 % от изработеното.

Просяците изработвали по 300 лева на ден, сочат техните признания от досъдебното производство. Те вече са дали показания, включително и пред съдия. „Уважавам бедните хора, уважавам просяците, но не търпя някой да ме прави на шматка, защото имам чест. Всеки си има чест“, лаконичен бе Динко Вълев. Заседанието на Окръжния съд в Бургас този следобед премина бързо, без прилагане на нови доказателства.

Прокуратурата изтъкна, че е обжалвала определението на Районния съд, защото счита, че Динко можел да се укрие или въздейства на основния свидетел. Но защитата от своя страна изтъкна, че Вълев е с чисто съдебно минало, трудов договор и успешен бизнес - т.е. няма никакъв интерес да се крие от правосъдието и е готов да понесе отговорност за действията си.

Адвокатът му Виктор Паскалев имаше забележки единствено по правната квалификация на обвинението, която според него е твърде тежка. Динко си поиска мобилния телефон, който е приложен като веществено доказателство по разследването. Той изтъкна, че не може да работи без смартфона си, но от прокуратурата отбелязаха, че ще му го върнат, когато предостави паролата, за да могат да изследват съдържанието. Съдът даде санкция да се вземат само доказателствата, които са свързани с това производство, без друга информация, която не е свързана с разследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай