Бум на измами! Дай два бона, чакай пелетите и дървата

Зачестяват случаите

Бум на измами! Дай два бона, чакай пелетите и дървата | StandartNews.com

Зачестяват измамите с обещания за снабдяване с дърва и пелети, за които се предплаща, а после хората не получават нищо.

Досъдебно производство за измама е образувано в ОДМВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на дирекцията, пише 24rodopi.

По първоначални данни двама жители на областта били заблудени, че ще бъдат снабдени с пелети за отопление. Според уговорката, за да получат доставката, трябвало да предплатят сумата от 2400 лв. Няколко месеца по-късно клиентите не са получили пелети, не са върнати и парите им. Разследващ полицай продължава работата по случая с оглед на чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс.

Преди няколко дни стана ясно, че проверка и досъдебно производство за извършени измами с дърва за огрев са образувани в РУ-Кърджали, съобщиха от полицията.

28-годишна жителка на областта превела 1050 лв., за да й бъдат доставени дърва, като до момента нито е била изпълнена поръчката, нито са били върнати парите. По същата схема е бил измамен 34-годишен жител на община Черноочене. Работата по случаите продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващи полицаи в РУ-Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай