Петък,

Будимир Куйович ще пати заради фалшива книжка

От: "Стандарт" -
262
Будимир Куйович  ще пати заради фалшива  книжка
A
A
A

Още до 8 години затвор заради фалшивия документ

Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович най-вероятно ще доизлежи присъдата си в Софийския затвор, а не в затворническото общежитие от открит тип край Казичене. Това стана ясно на извънреден брифинг даден от изпълняващия длъжността начланик на затвора Десислав Трайков. Срещу Будимир Куйович има бързо производство. Най-късно в понеделник то ще бъде внесено в съда.

Той е обвинен за използване на фалшив личен документ и за това съдът може да му даде още до 8 години затвор. Присъдата, която съдът ще произнесе ще се добави към остатъка от присъдата, която той излежава в момента. Той вече е в Софийския затвор. След като е хванат да шофира с фалшива шофьорска книжка по време на затворнически отпуск Будимир Куйович е конвоиран в Софийския затвор и му е наложена дисциплинарна санкция. "В момента колегите работят по заповедта за завишаване на режима му в общ. Към настоящият момент се намира в приемно отделение", каза Трайков, цитиран от БНТ. Той уточни, че изпълнява длъжността началник на затвора в София от близо месец и няма отношение към преместването на осъдения за наркотрафик черногорец в общежитието от открит тип в Кремиковци. 

"Смяната на режима е извършена през далечната 2013 година, нямам спомен кой е бил директор на затвора по това време. Смяната на типа - затворническо общежитие, е преди две години. Не съм бил аз директор на затвора", заяви той. Трайков подчерта, че е лично засегнат от атаката на лидера на АБВ Румен Петков, който настоява началникът на Софийския затвор да бъде уволнен заради по-лекия режим при който Будимир Куювич доизлежава присъдата си и заради приспадането на дните, в които осъденият е работил.

"Бих поканил официално господин Петков на територията на Затвора в София да извършим съответната сметка на присъдата на осъденото лице. Трайков е подал заявление до Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" за извършване на проверка на фактите около изтърпяваната от Будимир Куйович присъда. "При условие, че всичко, което съм казал по изнесени факти и обстоятелства не е така, ще помоля министърът на правосъдието да ме освободи от длъжност, каза още Десислав Трайков. Синдикатът на служителите в затворите подкрепи Десислав Трайков е заяви, че е недопустимо политици да използват затворите за личните си амбиции.

 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички