Бракониери раниха горски стражар

Инцидентът е станал при сблъсък на бракониерите с полицаи и лесничеи

Бракониери раниха горски стражар | StandartNews.com

Горски стражар е ранен при сблъсък на бракониери с полицаи и лесничеи. Инцидентът е станал във вторник около обяд в гора на държавното ловно стопанство „Каракуз“ край дуловското село Чернолик, съобщават от Северо-централното държавно предприятие в Габрово.

13 роми с каруци нахлули в гората да секат дърва. Горски стражар разпознал бракониерите и  съобщил в стопанството, а от там алармирали и полицията. Отряд от 8 души – униформени и  горски пазачи последвали ромите в гората. Щом разбрали за опасността, бракониерите започнали да замерят с камъни и сопи органите на реда.
При сблъсъка ранен в главата е горски стражар, друг полицай е бил ударен от камък, а две полицейски коли са потрошени от изсипалия се върху тях дъжд от камъни.

Горските стражари са действали съобразно правомощията си и в рамките на закона. Те не са провокирали с нищо агресията на нарушителите в гората, категорични са от ловното стопанство „Каракуз“. Полицията вече разследва инцидента, а сигналът за случилото се е подаден в прокуратурата, съобщават от държавното горско предприятие в Габрово.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай