Бобоков имал информатор и във Външно

Това става ясно от съобщение на прокуратурата.

Бобоков имал информатор и във Външно | StandartNews.com

Обвиняемият бизнесмен Пламен Бобоков е имал къртица и във Външно министерство. Това става ясно от съобщение на прокуратурата.

От експертизата е станало ясно, че в периода 2018-2020 г. на П.Б. е предоставяна информация от потребители MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl. Uzunov.

Същата вероятно им е станала известна в качеството им, съответно на съветник по въпросите на Близкия изток и Северна Африка на заместник - министър-председателя и министър на външните работи (до 18 декември 2018 г.) и на секретар по правните въпроси и антикорупция на президента, пише в съобщението.

Към момента не е ясно защо Румен Петров е изписан с абревиатурата МВР отпред. В същото време от 2019 г. до момента той е посланик на страната ни в Алжир и отговаря и за Чад.

"Установено е още, че П.Б. продължава активното обсъждане на казуса „Бадр" с MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl. Uzunov в следващите месеци. С MVR-Rumen Petrov П.Б. обсъжда и други въпроси, свързани с дейността на Министерство на външните работи.

На 06.06.2019 г. П.Б. изпраща на MVR-Rumen Petrov съобщение, в което посочва: „Привет Румба!Да напомня, че чакам предложение за Абуджа!!!!". На 19.06.2019 г. П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov" файл със следното наименование: „CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev", с уточнението, че това е „моето предложение за Абуджа (Нигерия)!".

На 19.12.2019 г. П.Б. и MVR-Rumen Petrov обсъждат и позиция на министъра на външните работи на Република България, която е изразена в социалната мрежа Twitter, както и „лостовете за въздействие",се казза в част от съобщението на прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай