Вторник,

Бивш миньор преби дете и се барикадира

От: Стандарт -
321
Бивш миньор преби дете и се барикадира
A
A
A

65-годишен бивш миньор се нахвърли върху
8-годишно момче на детска площадка, преби го, след което се барикадира в дома си. За случая отпреди няколко дни в гълъбовското село Обручище съобщи "Дарик".

Детето получило наранявания и изпаднало в шок, но вече е физически стабилизирано и е при семейството си. Според бабата на пострадалото момче, с него ще трябва да работи психолог.
 
8-годишният Галин бил на детската площадка в селото и чакал приятелите си, когато 65-годишният Иван Райков заобиколил мястото и го изненадал в гръб.
 
“Детето го е видяло и го е поздравило, а Райков го е напсувал. Докаго Галин си стои на люлката, той го хваща за тениската, поваля го на земята и започва да го налага с юмруци по главата. Съсед е станал свидетел на побоя и се е развикал да спре”, разказа бабата на пострадалото дете Генка Сербезова.
 
Галин се прибрал у дома силно разтроен, оплаквайки се от болки в сърцето и главата. Детето е откарано в Бърза помощ в Стара Загора с хематоми. Тогава дядото на 8-годишното дете се обадил в полицията. Побойникът обаче се барикадирал в къщата си. Чак след двучасови преговори с намесата на кмета на с. Обручище бил арестуван. Ден по-късно в дома му са открити множество боеприпаси. Хората от селото го определят като конфликтна личност.

"Разхожда се с едно голямо куче, носи винаги нож. Заяжда се с хората без причина", сподели Генка Сербезова. Тя се надява на справедливо правосъдие, а бившия миньор е с постоянен арест.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com