Бегълците от старозагорския затвор задържани?

Били осъдени заради взлом на банкомати

Бегълците от старозагорския затвор задържани? | StandartNews.com

Около 18:30 часа днес при спецоперация на полицията край Хасково са задържани двама души за които се смяташе, че са бегълците от затвора в Стара Загора. Впоследствие се оказа, че задържаните не са Василе Морару на 25 години и Александр Хаджи на 31 години.

"Всичко се разигра пред нас. Беше като на екшън филм. Изведнъж спряха движението. Появиха се 5-6 маскирани полицаи, отвориха кола, от която изкараха двама мъже и ги натръшкаха на земята. Всичко продължи не повече от 20-ина секунди“, разказаха очевидци на акцията по залавянето на молдовските граждани.

Двамата молдовци изчезнаха от затворническо общежитие от открит тип „Стара Загора“ след 15 часа в събота. Двамата са успели без проблем да преодолеят оградата на затворническото общежитие.

В момента на бягството 25-годишният Василе Морару е бил с къси панталони, бял потник и сини маратонки. Александр Хаджи е бил е облечен с къси панталони и черна тениска.

Мъжете са били осъдени заради взлом на. банкомати. По данни на разследващите, задигнатата сума възлиза на близо 90 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай