Арестуваха лекар за нелегална търговия с морфин

Докторът вече има присъда за източване на чужди банкови карти, а срещу него са заведени още три висящи дела

Арестуваха лекар за нелегална търговия с морфин | StandartNews.com

Хирург от Разград е арестуван и разследван за нелегална търговия с високорискови  медикаменти, които съдържат наркотични вещества. Доктор Бранимир Мичев е задържан за 24 часа след специализирана полицейска операция, под ръководството на окръжната прокуратура. В рамките на акцията са обискирани две жилища, собственост на лекаря, както и личният му автомобил. При претърсването там са открити т.н. „жълти рецепти“, с които са се изписвали морфин и други опиати на пациенти, които нямат нужда от подобна терапия.
Прокуратурата вече обяви, че ще поиска удължаване срока на задържането, като се очаква мярката за неотклонение срещу хирурга да стане постоянна.
Това не е първият сблъсък на доктор Мичев със закона. Той вече има присъда за източване на чужди банкови карти, а срещу него са заведени още три висящи дела. Криминалистите проучват  участието на доктора в злоупотреби с лекарства от болничната аптека, за измами с медицински експертизи и за незаконно разпространение на медикаменти,които се  изписват само при строго контролиран режим.

Станка Христова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай