Арестуваха столичанка за телефонна измама в Сандански

Арестуваха столичанка за телефонна измама в Сандански | StandartNews.com


Благоевград. Криминалисти разобличиха и арестуваха столичанка за телефонна измама, извършено в Сандански. В резултат на проведени издирвателни мероприятия полицейски служители от курортния град задържаха 28-годишната М.Д. от София. Тя успяла да излъже 72-годишна жена от курортния град на 1 август миналата година. Обадила й се по телефона около 13:30 часа, представила се за нейна дъщеря. Измамничката обяснила, че е счупила крака си и се нуждае от парична сума за спешна операция в частна клиника. После се явила на уговорената среща като посредник и взела от пенсионерката 1700 лева. На столичанката е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа с прокурорско постановление. По случая срещу нея е образувано досъдебно производство.

 


На 18 февруари 79-годишен мъж от Благоевград бе ужилен с огромна сума от телефонни измамници. Мним лекар му съобщил, че е необходима голяма парична сума за поставяне на златни пирони на счупения крак на дъщерята на стареца. За по-голяма достоверност на казаното „медикът" уредил срещата в двора на МБАЛ – Благоевград. Наивният пенсионер отишъл там и предал на измамника сумата от почти 13 000 лева.

 


Ден по-рано лъжлив лекар измъкна скътаните за черни дни пари на възрастна жена от Сандански. 77-годишната пенсионерка брои 1600 лева за спешна „операция" на дъщеря си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай