Арестуваха "Долара" с дрога за висшисти

Арестуваха "Долара" с дрога за висшисти | StandartNews.com

Велико Търново. Няколко дни преди началото на академичната учебна година във ВТУ полицаи от старата столица и Павликени арестуваха двама мъже, които били готови с нова продукция дрога за университетите и училищата.
 
Специализираната полицейска операция е по линия "Противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества". Униформените са действали по предварително получен сигнал в РУП - Павликени. Претърсили са имот в с. Вишовград, ползван от 69-годишен мъж, известен като Долара - осъждан в Испания за притежание на наркотици, а на територията на България има съдебни регистрации за кражби. В жилището му са установени и иззети десет саксии със засадени в тях растения канабис, с различна височина и тегло на листната маса 355 гр.

Съвместно  със служители от Областната дирекция на полицията е претърсено и жилище в с. Михалци, поддържано от 53-годишен мъж, с когото Долара работел в съдружие.

В две от стаите на къщата полицейските служители се натъкнали на цяла лаборатория за отглеждане на канабис. В работен режим са заварени 3 луминисцентни лампи; 2 таймера за време, свързани към лампите; 3 рефлектора; пръскало, служещо за поливане и два трансформатора, 54 саксии със засадени в тях растения канабис с различна височина и тегло на листната маса 366 гр.

При последващо претърсване в имот в Павликени, обитаван от 53-годишния мъж, са намерени и иззети още саморъчно свита цигара, пълна с канабис и изсъхнало стебло с цвят, листа, семена и дръжка с дължина 10 см, което също реагира на канабис. При акцията са конфискувани и 700 грама канабис. Отгледаните наркотични вещества са били предназначени за продажба във ВУЗ-ове и училища на територията на Великотърновска област.

Полицейската операция е неутрализирала групата, отглеждала наркотичните вещества, и е пресякла разпространението им сред учащите. Двамата мъже са задържани за 24 часа. Срещу тях са започнати бързи производства. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай