6280 къса цигари без бандерол иззеха при спецоперация в Кърджали

6280 къса цигари без бандерол иззеха при спецоперация в Кърджали | StandartNews.com

6280 къса цигари без акцизен бандерол са били открити и иззети при специализирана операция на територията на област Кърджали за противодействие на контрабандата на акцизни стоки, съобщиха от ОД на МВР. Операцията е разпоредена със заповед на директора на ОД на МВР-Кърджали Венцислав Момчилов.

Най-голямото количество цигари – 4400 къса, са били открити тази сутрин около 6,30 часа при проверка на лекотоварен "Форд" с хасковска регистрация. Колата, управлявана от И.Д. /39 г./, била спряна за проверка на КПП "Чилик". Полицаите открили общо 320 кутии цигари без бандерол от две марки. Безакцизната стока е иззета. Водачът е задържан в полицейското управление. Образувано е незабавно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс за разпространение на акцизни стоки без бандерол.

1060 къса цигари са били иззети от двама пътници вчера при проверка на автобус "Мерцедес". Полицаите установили, че А.Л. /37 г./ държи 23 кутии цигари без бандерол, а С.И. /35 г./ - 30 кутии. Безакцизната стока е иззета.

При извършена проверка на търговски обект в областния център са били открити 820 къса цигари без акцизен бандерол. Стоките са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали.

Работата по противодействието на разпространението и търговията с акцизни стоки без бандерол продължава и остава един от постоянните приоритети в дейността на областната дирекция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай