2 млн. са свили от пощата (ОБЗОР)

2 млн. са свили от пощата (ОБЗОР) | StandartNews.com

Бандити задигнаха пенсиите в Хасково с перфектен план

Близо 2 млн. лева бяха отмъкнати от Централна поща в Хасково вчера сутринта като в холивудска продукция. Малко преди първи петли апашите ошушкали крупната сума и офейкали, изпълнявайки перфектен план, разкриха разследващите. Срязали с флекс външната решетка, която е в задната част на сградата. Разбили ключалката на вратата и проникнали вътре. Единственият охранител в пощата е бил обезвреден за няколко секунди. Той е завързан за стол, а устата му е залепена с тиксо. Крадците обезвредели СОТ-а, демонтирали охранителните камери и изтрили записите от тях. След това са прибрали парите - между 1,8 и 2 млн. лева, сумата се уточнява.

Парите са задигнати от три отделни сейфа от трезора на пощата. Накрая напълно заличили следите си. За да няма отпечатъци и други улики срещу тях, залели с белина пода и разхвърляли косми, събрани от фризьорски салон. Сигналът за обира е подаден в малките часове на деня от случаен минувач, който дочул виковете за помощ на завързания охранител.

Обирът е извършен около 4.30 ч, три часа преди пощата да отвори. Крадците са знаели, че вътре има много пари, тъй като от 7-о до 20-о число се изплащат пенсиите, обясниха разследващи. Според криминалисти, вероятно обирът е подготвян от дълго време. Не е изключено бандитите да са действали и с помощта на вътрешен човек. По охраната на пощата са работили няколко частни фирми, но основната е софийска. Още от сутринта полицията в Хасково бе вдигната накрак. През целия ден се провеждаха разпити на криминалния контингент в града. Криминалистите са се спрели на трима души, които наскоро са били освободени от затвора, но няма нищо конкретно срещу тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай