Вкусен десерт помага за дълголетие

Рецептата се състои само от две съставки

Вкусен десерт помага за дълголетие | StandartNews.com

Ще ви представим лесна рецепта за дълголетие. Това вкусно лекарство е ефективно средство за лечение на редица заболявания. Защо да не го използвате за превантивни цели, без да чакате заболяванията? Съставът на „вкусното лекарство” е прост – мед и канела.

Свойствата на меда са изследвани отдавна, химичният му състав е невероятен и при продължителна употреба има подчертан терапевтичен и профилактичен ефект.

За да се подготвите, трябва да вземете мед и канела в съотношение 5 към 1, тоест за 5 супени лъжици мед, 1 лъжица канела или друг обем в това съотношение. И просто ги смесете. Вкусният и здравословен продукт е готов, пише Блиц.

Ако ядете лъжица от този „шоколад“ всеки ден, намазан върху хляб без мая 20 минути преди закуска или дори вместо нея, тогава нивото на холестерола в кръвта намалява и сърдечната честота се подобрява. Подобрява се и състоянието на артериите и вените, които с възрастта губят своята еластичност (а това води до нарушено вътресъдово налягане). Е за тези, които нямат подобни здравословни проблеми, защо да не се погрижат за профилактиката им?

Има още няколко примера за действието на това вкусно лекарство.

Възрастните хора, които редовно приемат мед и канела, подобряват концентрацията и жизнените си функции. В такива случаи медът с канела се приема сутрин на гладно и в 15:00 часа, като половин супена лъжица от сместа се разрежда в чаша топла вода.

Много полезно и ефикасно - при артрит разредете 2 супени лъжици мед и 1 малка лъжица канела в чаша топла вода. Резултатите от пиенето на тази напитка ще бъдат забележими след седмица.

При кожни заболявания (екзема, гъбички и др.) засегнатите участъци от кожата могат да се нанасят със смес от мед и канела в равни пропорции.

При косопад в корените на косата се нанася смес от 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка канела с добавка на малко сгорещен зехтин. Отмийте след 15 минути.

При настинки, грип, стомашни неразположения, повишено газообразуване – в тези случаи ще помогне и сместа от мед и канела. Установено е, че приемането на една супена лъжица мед и една чаена лъжичка канела, 3 пъти на ден, успешно лекува рак на стомаха и костите!

Рецепта за дълъг живот.

Чаят от мед и канела забавя стареенето. Така се приготвя. Запарете 1 лъжица канела с три чаши гореща вода. След като инфузията се охлади до 50 градуса, добавете 4 супени лъжици мед. Пийте този чай 3-4 пъти на ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай