Сподели традицията на Великден с Лидл

Сподели традицията на Великден с Лидл | StandartNews.com

Без­спор­но ко­зу­на­кът е за­дъл­жи­те­лен за праз­нич­на­та тра­пе­за и част от тра­ди­ци­я­та на Ве­лик­ден. Той сим­во­ли­зи­ра но­во­то на­ча­ло и жи­во­та. За пър­ви път се по­я­вя­ва във Фран­ция през 17 век, ко­га­то един хле­бар оме­сил сла­дък хляб за праз­ни­ка. По­пу­ляр­нос­тта му на­рас­тва до там, че в днеш­ни дни ня­ма ве­лик­ден­ска тра­пе­за без ко­зу­нак.

За те­зи, ко­и­то дър­жат на тра­ди­ци­и­те, но и за лю­би­те­ли­те на ек­спе­ри­мен­ти­те Лидл пред­ста­вя ед­но нес­тан­дар­тно из­ку­ше­ние за праз­ни­ка: Ко­зу­нак със су­ше­ни пло­до­ве и бял шо­ко­ла­дов га­наш. Пред­ло­же­ни­е­то е на Та­ньо Шиш­ков, а ре­цеп­та­та е лес­на и все­ки мо­же да я при­гот­ви вкъ­щи, а не­об­хо­ди­ми­те про­дук­ти и на­со­ки ще от­кри­е­те в но­вия он­лайн ка­та­лог "Ве­лик­ден по твой вкус" на сай­та Лидл.

Пред­ста­ве­ни са още и пред­ло­же­ния за трис­те­пен­ни ве­лик­ден­ски ме­ню­та на два­ма­та топ гот­ва­чи Иван Ман­чев и Та­ньо Шиш­ков. Ако не мо­же­те да под­бе­ре­те са­ми под­хо­дя­що ви­но за из­бра­но­то от вас яс­тие, на стра­ни­ци­те на ка­та­ло­га ще от­кри­е­те спе­ци­ал­на се­лек­ция от бе­ли и чер­ве­ни ви­на, ро­зе, как­то и съ­ве­ти как и с как­во е под­хо­дя­що да бъ­дат кон­су­ми­ра­ни.

Ка­то до­пъл­не­ние към ре­цеп­ти­те на два­ма­та топ гот­ва­чи, се­дем от най-че­те­ни­те бло­гъ­ри за ку­ли­на­рия и при­лож­ни из­кус­тва в Бъл­га­рия да­ват сво­и­те съ­ве­ти за ин­те­рес­ни яс­тия и ат­рак­тив­на ук­ра­са за праз­ни­ка. От тях ще раз­бе­ре­те как да нап­ра­ви­те раз­лич­ни ве­лик­ден­ски из­ку­ше­ния за тра­пе­за­та.

Ко­зу­на­че­на тор­та или ве­лик­ден­ски кек­сче­та, ко­зу­на­че­но гнез­до или ве­лик­ден­ски кейк - без зна­че­ние как­во ще из­бе­ре­те, ще мо­же­те да го при­гот­ви­те лес­но със съ­ве­ти­те на бло­гъ­ри­те. Те ще ви про­во­ки­рат да сът­во­ри­те и соб­стве­на ук­ра­са за праз­ни­ка - пред­ста­вят как да нап­ра­ви­те ве­лик­ден­ски ве­нец, гир­лян­ди, ку­тии и пох­лу­па­ци за яй­ца, ве­лик­ден­ска дъс­ка.

Он­лайн мо­же­те да раз­гле­да­те и се­лек­ци­я­та от из­бра­ни про­дук­ти на Deluxe - мар­ка, поз­на­та доб­ре на бъл­гар­ския па­зар с ви­со­ко­то си ка­чес­тво, ко­я­то из­ли­за със спе­ци­ал­ни Ве­лик­ден­ски пред­ло­же­ния.

Ос­вен прак­тич­на­та ин­фор­ма­ция, на стра­ни­ци­те мо­же­те да про­че­те­те и 10-те ин­те­рес­ни фак­та, свър­за­ни с Ве­лик­ден, меж­ду ко­и­то ко­га е при­гот­вен пър­ви­ят ко­зу­нак, от къ­де ид­ва тра­ди­ци­я­та за бо­я­дис­ва­не на яй­ца, кол­ко стру­ва най-скъ­по­то ве­лик­ден­ско яй­це.

Всич­ко то­ва ще от­кри­е­те на сай­та на Лидл http://www.lidl.bg/. По слу­чай праз­ни­ка, ве­ри­га­та е стар­ти­ра­ла и ве­лик­ден­ска иг­ра - на стра­ни­ци­те на ка­та­ло­га е скри­то пос­ла­ние за праз­ни­ка. С раз­га­да­ва­не­то му и пра­ви­лен от­го­вор мо­же­те да спе­че­ли­те един от 5-те те­ма­тич­ни за праз­ни­ка про­дук­та.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай