Ново откритие за киселото мляко. Няма да повярвате

Екип от лекари дава отговорите

Ново откритие за киселото мляко. Няма да повярвате | StandartNews.com

Екип от Медицинския факултет на Университета на Вирджиния установи, че бактериите, открити във ферментирали храни и кисело мляко, могат да предотвратят развитието на психични заболявания, включително депресия и тревожност. Резултатите от проучването са публикувани в списанието Brain, Behavior, and Immunity, пише Блиц.

Сигурно знаете, че нарушенията в чревната микробиота, независимо дали са причинени от заболяване, лоша диета или други причини, допринасят за развитието на много заболявания.

Основните проблеми при работата с чревни бактерии са, че те са толкова много, че е много трудно да се определи какво правят конкретни бактерии, както и техните взаимодействия с други микроорганизми.

В това изследване авторите се фокусират върху лактобацилите. Преди това беше възможно да се покаже, че тези бактерии могат да обърнат депресията при лабораторни мишки. Сега експертите са решили да открият точния механизъм на това явление.

За да направят това, те разгледаха два щама Lactobacillus и шест други щама бактерии. Оказа се, че лактобацилите от семейство Lactobacillacea поддържат нивото на имунния медиатор интерферон гама, който регулира реакцията на организма към стрес и помага за предотвратяване на депресия.

Въз основа на получената информация учените искат да разработят нови начини за предотвратяване и лечение на депресия и други психични разстройства, които включват лактобацили.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай