Нова промяна с рецептите. Засяга всички

Здравното министерство пусна проукта за обществено обсъждане

Нова промяна с рецептите. Засяга всички | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

Здравното министерство изненада всички с нови промени в рецептите. Наредба № 4 за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти се променя. Поправките са качени за обществено обсъждане.

Те засягат рецептите с режим на еднократно отпускане, като се предвижда те да имат валидност 30 дни от датата на издаването им.

Предвижда се от 8 декември отново да бъде възможно рецептите за антибиотици да се изписват и на хартия, като това ще продължи да важи до 1 април следващата година.

Променя се и рецептурната бланка, като бъде добавен личен професионален код на лекаря по дентална медицина. Данни за личния професионален код на зъболекаря ще се добави и в дневника на изпълнените рецепти в аптеката.

Една от основните цели на настоящия проект е чрез отлагането до 1 април 2024 г. на електронното предписване на антибиотици да се даде необходимото време както на лицата, участващи в процеса по предписване и отпускане на посочените лекарствени продукти, да се адаптират към промяната, така и възможност за преодоляване на констатираните недостатъци на системата, свързани с предписването и отпускането, се посочва в мотивите към проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Simona
преди 4 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи
атила
преди 4 месеца

Колко сте жалки българите, във всяко отношение без изключение, некадърни, некачествени, умствено ограничени, пълна трагедия....

Откажи
Българка
преди 4 месеца

Боже, колко мъка има на този свят, Боже! Моля те, Боже Господи, прибери си вересиите! Да си ходят при тях у дома!

Откажи