Имате аритмия? Безценните рецепти на лечителя Петър Димков

Ето как можете да си помогнете само с народна медицина

Имате аритмия? Безценните рецепти на лечителя Петър Димков | StandartNews.com

Сигурно няма човек в България, който да не е чувал за народния лечител Петър Димков. Ще ви представим негови рецепти за лечение на аритмията, пише Блиц.

1. Сутрин, обед и вечер, 20 минути преди ядене болният да взема или:

а) по 1 супена лъжица смес от 500 г чист пчелен мед или течна глюкоза, 12 зелени листа от индрише, 20 ядки от сладки бадеми и 10 ядки от праскови, счукани в дървен хаван на кашица, 3 месести лимона, разрязани, изстискани и смлени на машинка за месо заедно с кората, но без семките, по 12 г валерианова тинктура (чиста) и тинктура от глогов цвят и 1 чаена лъжичка канела на прах; или:

б) да изпива по 1 ракиена чашка настойка от камфор: 50 г камфор на кристали (от аптеката), стрит на прах, в подходящо стъкло се разтваря с 1 л преварена или горнобанска вода; щом се изпие 1 ракиена чашка, на нейното място веднага се долива 1 ракиена чашка от същата вода.

2. Десет минути след сместа да изпива 1 винена чашка от 75 г (за деца наполовина) или:

а) отварка от магарешки трън (цвят): 2 цели цвята се запарват с 500 г вряща вода, киснат захлупени цяла нощ и на сутринта се прецеждат (в този случай да се използват само цветовете на ниския магарешки трън, а не на високия и ако организмът на болния не понася тази отварка, да не я взема); или:

б) отварка от бъзов цвят, буков мъх, ветрогон (листа и клонки), глог (плод и цвят), исландски лишей, маточина, мащерка и чубрица по 50 г от всяка. От тази смес 2 пълни супени лъжици, с прибавка на 2 лъжици цвят от ниския магарешки трън, се запарват с 500 г вряща вода и захлупено се вари 10 минути. Като изстине, се прецежда. Диета. Вегетарианска храна, млечно-растителна, с повече плодове и зеленчуци (измити, защото се пръскат с отровни химикали), слабо солена и подкиселена. Люто, алкохол и тютюн - не!

Или пък обикновена храна, без свинско, говеждо, овнешко и консервирани меса и риби. На обяд, заедно с другата храна, винаги придружена със салата от кромид лук, с магданоз по равни части и по малко и от друга салата, с винен оцет или лимон, и зехтин по вкус, може да изяжда и по 50-100 г младо месо: агнешко, телешко, птица или прясна риба.

На вечеря безмесна храна: кисело мляко с 1-2 супени лъжици сурова настъргана целина, зеленчукови и тестени ястия и компоти с хляб. След ядене да изпива 1 чашка от 50 г кафе от семките на глогинките (вари се като турско кафе) и да взема 1 супена лъжица бъзов мармалад с малко мед. Вместо вода, ако дадените отварки са недостатъчни, да пие чай от лайка (2 супени лъжици цвят се запарват с 500 г вряща вода, кисне захлупено 1 час, прецежда се и се пие).

3. Два часа след ядене болният да взема или:

а) 1 бучка захар с 20 капки настойка от 20 цвята от невен в 100 г гроздова или сливова ракия, киснат на тъмно и хладно място 20 дни, като от време на време се разклаща; или:

б) 1 супена лъжица смес от 600 г лимони, разрязани, изстискани и смлени на машинка за месо с корите, но без семките, с прибавка на 1 кг пудра захар.

4. Десет минути след едно от казаните средства да изпива 1 чашка от 5 г отварка от босилек, глогов цвят, лавандула, липов цвят, маточина, риган и хмел (шишарки) по 50 г. От тази смес 2 супени лъжици, с прибавка на 1 чаена лъжичка портокалови кори от вечерта, се запарват с 500 г вряща вода и захлупено кисне цяла нощ.

5. Вечер преди лягане при запек, даже еднодневен, се прави клизма с 500 г топла вода, последвана от меняваща се баня на краката до под коленете (42°С за 30 секунди, 20°С за 3 секунди, 5 пъти). Започва се с горещата и се свършва с хладката вода. Следва сухо изтриване, разтривка на гръбнака от долу на горе, във вид на малки кръгчета с памуче, натопено в камфоров спирт, 1-2 пъти, компрес на корема от 2-3 бархетни парчета, натопени в хладък чай от лайка, отгоре се слагат сухо хасено парче и вълнен пояс.

На сърцето (отпред и отзад) се слагат торбички от тънко хасе (20 на 20 см), напълнени или с пресен селски хлебен квасец (забъркан отпреди 4 часа), засилен за всяко място с 3 супени лъжици настъргани диви кестени, 7 сини сливи, смачкани без костилките и 1 супена лъжица попарен, изстискан и на ситно нарязан магданоз, или пък само със сурови настъргани кестени. На главата при слабо главоболие се поставя „шапка“ от суров зелен лист прясно зеле, леко напръскан от вътрешната страна с малко оцет, а при тежко главоболие „шапка“, напълнена с хладък селски хлебен квасец, а отгоре вълнена шапка. Държат се цяла нощ.

Сутрин се прави фрикция с хладка вода на подмишниците, корема и половите органи, сухо изтриване и разтривка на сърцето (отпред и отзад) с памуче, натопено в камфоров спирт, обличане и 10 дълбоки вдишвания през носа и толкова издишвания през устата. Същото дълбоко дишане да се повтори преди обяд и вечеря.

При това болният трябва да се научи през деня сам да си отстранява аритмията, и то така: с палеца и показалеца едновременно леко притиска и двете си очи близо до носа.

Важни добавки: 1. При болки в сърдечната област болният да взема по 1 чаена лъжичка настойка от 100 г гроздова ракия, половин чаена лъжичка камфор на прах и четвърт чаена лъжичка нишадър на прах (от аптеката). В подходящо стъкло се държат на слънце или до гореща печка 10 дни.

2. При менструация жените да не правят меняваща се баня на краката.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай