Диетоложката разкри. Тази храна бори анемията

Този продукт е отличен източник на витамини B, K, C и фолиева киселина

Диетоложката разкри. Тази храна бори анемията | StandartNews.com

Диетоложката Грейс Дероча съветва редовно да се яде зелен грах, за да се предотврати анемия, тъй като той съдържа почти седем процента от дневната доза желязо.

Специалистът посочи, че 100 грама зелен грах съдържат 8,6 грама протеини и 8,8 грама фибри, което го прави много питателен и засищащ.  Според нея този продукт е отличен източник на витамини B, K, C и фолиева киселина.

Този продукт е богат и на антиоксидантите лутеин и зеаксантин, които са полезни за здравето на очите. Друга здравословна полза от граха е високото съдържание на желязо. Според Дероча една порция ще осигури седем процента от дневната нужда от този микроелемент.

Не бива обаче да прекалявате със зеления грах, предупреждава лекарят. Ако не сте свикнали с него, може да предизвика подуване и други неприятни симптоми на стомашно-чревния тракт.

Дероча уточнява, че хранителната стойност на зеления грах остава почти непроменена по време на обработката, така че той може да се консумира под всякаква форма: пресен, замразен или консервиран.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай