30% от подрастващите в България с наднормено тегло

„Порция баланс“ 4 продължава своята мисия в борбата със затлъстяването при децата с национален конкурс „Родители, аплодисменти!“

30% от подрастващите в България с наднормено тегло | StandartNews.com

30% от подрастващите в България са с наднормено тегло, а главната роля в изграждането на здравословни хранителни навици у децата се пада на родителите, затова „Порция баланс“ 4 ще награди най-вдъхновяващите, полезни и забавни истории, споделени от родителите в ежедневната им битка за балансирано хранене на децата

Националният конкурс „Родители, аплодисменти!“ дава думата на родителите и всички, които се грижат за деца от 3 до 12 г. да споделят своите забавни и вдъхновяващи истории, както и полезни съвети и трикове, помогнали в изграждането на трайни здравословни хранителни навици у децата им.

Конкурсът е логично продължение на мисията на универсалния наръчник за балансирано хранене „Порция баланс“, част от програмата „Нестле за по-здрави деца“, който вече четири години подкрепя родителите с експертиза и знания в ежедневните им усилия да предложат на децата разнообразно и балансирано меню, да ги насърчават да избират полезни и здравословни храни и да се движат повече.

Смисълът на тези усилия е още по-голям в контекста на застрашителната статистика – близо 30% от децата в България са с наднормено тегло и около 13% са със затлъстяване, поради лесния достъп до нездравословни храни, съчетан с обездвижване и стрес.

Целта на „Порция баланс“ е да „въоръжи“ родителите със свежи идеи и рецепти, част от цялостната програма за изготвяне на балансирано ежедневно меню, а целта на конкурса „Родители, аплодисменти!“ е да насочи прожекторите конкретно към техните непрестанни усилия да превърнат полезните храни в забавление за цялото семейство и да аплодира постигнатите резултат. И така да вдъхнови и други родители да упорстват като знаят, че не са сами в опитите си да изкушат своите деца да хапват здравословно и независимо колко трудно изглежда понякога, грижите си заслужават, защото големите победители са нашите деца.

Конкурсът „Родители, аплодисменти!“ ще се проведе от 11-ти април до 10-ти май.

Участието е онлайн, като всички  желаещи – родители и тези, които се грижат за деца – могат да изпратят една или няколко лични истории, посветени на това как са успели да научат децата си да се хранят балансирано и да си изградят трайни здравословни навици.

Всяка отделна история трябва да бъде авторска, практически приложима и да не надвишава 1000 знака. Категориите за съдържание на споделените истории са три: най-вдъхновяваща, най-забавна и най-полезна история. Във всяка от категориите ще има по един победител, избран от професионално жури. Участниците могат да изпращат своите истории или като попълнят формуляр за участие на сайта на Нестле България, или като изпратят имейл до [email protected]. По желание могат да приложат и снимков материал, който носи бонус точки.

Наградите за победителя във всяка от категориите са модерни уреди за готвене, които  да вдъхновят  родителите да продължат с мисията си за здравословно и балансирано детско хранене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай