Забраняват достъпа на европейци в САЩ за 30 дни

Ограниченията обаче няма да важат за Великобритания

Забраняват достъпа на европейци в САЩ за 30 дни | StandartNews.com

САЩ забранява пътуванията от Европа до тяхна територия за 30 дни, обяви в обръщение към нацията американският президент Доналд Тръмп.

„Предприемайки ранни и строги действия, ние виждаме драматично по-малко случаи на болестта в Съединените щати, отколкото в Европа. Европейският съюз не успя да вземе същите предохранителни мерки и да ограничи пътуванията от Китай и другите горещи точки на разпространение на заболяването и в резултат в  нашата страна има голям брой нови огнища, предизвикани от пътуващи от Европа. За да попречим на навлизането на нови случаи на територията ни, забраняваме всякакви пътувания от Европа за следващите 30 дни. Правилата влизат в сила в петък в полунощ“, обяви Тръмп.

Ограниченията обаче няма да важат за Великобритания.

Президентът каза, че ще предприеме незабавни действия за въвеждане на финансови облекчения за работещи, които са заразени, намират се под карантина или се грижат за болни. Също така Доналд Тръмп каза, че е дал нареждане на Министерството на финансите за данъчни преференции за определени фирми или хора, засегнати от болестта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай