Уелс спира влизащите от Англия

Северна Ирландия затвори училищата

Уелс спира влизащите от Англия | StandartNews.com

Нови драстични мерки за борба с коронавируса се обсъждат на Острова. 

Във Великобритания са отчетени близо нови 20 000 заразявания с Covid-19 за последното денонощие. Това става на фона на влязлата в сила в Англия тристепенна карантина и сведения, че Уелс планира да забрани достъп на идващите от огнища на зараза в Англия.

Статистиката от Острова отново е тревожна – 19 724 заразени и 137 смъртни случаи. В Ливърпул от днес е в сила третата най-висока степен на карантина, която освен всички други мерки предвижда затваряне на заведенията и забрана за кfнтакти извън семейния кръг у дома и навън. Допълнителни полицейски части бяха разположени в града за съблюдаване на мерките след като снощи, когато заведенията затвориха в 22 часа, повече от 100 предимно млади хора останаха да празнуват по улиците.

Не е изключено на помощ да се притече и армията, ако се налага.

Междувременно първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд заяви, че ще наложи забрана на идващите от огнища на зараза в Англия. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън също изрази загриженост за огнищата на зараза в Англия след данни, че много завърнали се в Шотландия от английския курорт Блекпул са дали положителни проби.

В Северна Ирландия пък бе взето решение от петък да бъде наложена пълна карантина за четири седмици, в две от които ще бъдат затворени и училищата.

фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай